Oj vad tiden går fort...

...speciellt när man har roligt!

Ledsen att jag inte hunnit med att blogga senaste dagarna, har verkligen varit fullt upp!
Har gjort en hel del här hemma, bland annat planterat lite jordgubbsplantor, så nu är det
bara att hålla tummarna för att jag får smaka några jordgubbar i sommar!
Har inte hunnit med någon bakning, lite matlagning har det dock blivit, grillade både fredag
och lördag.
På fredagen blev det lite tradionellt med fläskfilé och potatissallad.
I lördags så gjorde jag hamburgare med lite ugnsbakade potatisskivor och coleslaw, som
tillbehör hade jag hamburgerbröd, chilisås med hickorysmak, sallad, tomat, lök osv.
Här kommer receptet på hamburgare om ni skulle vilja göra dem, jag brukar ha lite
rökextrakt i så blir det ännu godare när man grillar!

Hamburgare (ca 10 st modell mindre)

1,2 kg blandfärs
1 st ägg
2 tsk salt (kan behövas mer)
1-2 tsk Hickory Liquid Smoke (efter smak)
1 tsk grillkrydda

Blanda allt i en bunke. Forma hamburgare och pensla
med lite olja på båda sidor innan du lägger dem på grillen.

Provbakning


Skulle egentligen ha sått i landet nu på förmiddagen efter lite målning, men jag hamnade i
köket. Var helt enkelt tvungen att provbaka morotsmuffins, morotskaka har man ju gjort otaliga
gånger men jag har aldrig gjort det i muffinsform. Är meningen att jag ska baka en hel bunt
sådana här till en grej i sommar så jag måste veta att det fungerar!!

Det gick verkligen jättebra, tog bara det morotskakerecept jag brukar använda fast jag hällde
smeten i muffinsformar och lät dem stå kortare tid i ugnen.
Frostingen är av smält smör, philadelphia, florsocker, finrivet citronskal och citronsaft, jag gjorde
den ganska syrlig för jag tycker att det är gott när det bryter av lite mot det söta!
Sedan gjorde jag morötter i modelingpaste för att tala om vad det är så behöver ingen fråga,
lite förutsägbart jag vet men men...

Nu ska jag åka iväg med några av muffinsen så jag hoppas få godkänt på dem....

Grattis farmor!

Jaha, då har vi firat farmors födelsedg idag och nu sitter jag på min inglasade altan
och tar vara på de sista solstrålarna för dagen, ett gott glas vin har jag hällt upp också
så just för sekunden känns livet alldeles strålande, ska snart ta tag i kvällsmaten, blir
stekt kycklingfile med avocadosallad och nudlar!

Då till avdelningen tårtor, satt uppe sent igår kväll för att få de färdiga och här är dem:



Här försökte jag skapa en lite vårig känsla, färgade in sugarpaste i grönt men lät
det vara lite strimmor för att det skulle likna lite gräs!



Här lekte jag med rosa och pärlor, tycker att den blev ganska söt...

Båda tårtorna är gjorda av chokladbottnar som är fyllda med hallonmousse i
ett lager hallonvaniljkompott smaksatt med hallonrom i det andra lagret.
Kombinationen var verkligen en hit, ibland är det svårt med fyllningarna eftersom
sugarpaste och allt sådant gör att den blir väldigt söt, men här så lyckades jag,
jag tror att det beror på att själva bottnarna inte var så söta samt att hallonmoussen
var vädligt frisk och god.

Hallonvaniljkompott med hallonrom

500 g frysta hallon
2 dl socker
1 vaniljstång
½ dl hallonrom (Bacardi Razz)

Koka allt långsamt tills det har kokat ihop, låt svalna, smaka av med
mera rom om du vill ha starkare smak, alternativt så stänk på rom på
tårtbottnarna när du lägger ihop.

Det var allt för den här gången, nu ska jag dra mig in i huset, solen är nästan borta
så det börjar bli lite kyligt...