Husmor....är nog jag det...

Nu har jag hunnit vara hemma i några dagar och har gjort en hel del.
Fick se så fina västeråsgurkor på ICA så jag köpte och gjorde min hemgjorda
smörgåsgurka redan nu!!
Tänkte faktiskt bjuda på både recept och beskrivning eftersom det är ett
jättegott recept på smörgåsgurka, min favorit är skivbar leverpastej och den här
gurkan!!!


Smörgåsgurka


2 kg     västeråsgurka                                             

2 st      röda paprikor                                              

2 st      gula lökar                                                      


Lag:

5 dl      vatten                                                            

4 dl      ättika                                                              

800 g   socker                                                           

100 g   salt                                                                  

2 msk  senapsfrö                                                    

             Färska dillkronor om man vill



Borsta och skölj gurkan, jag använde mina skrubbvantar som jag har till
färskpotatisen!



Skär den i skivor, jag använde min mandolin och gjorde lite tjockare skivor,
typ 2-3 millimeter, men det går alldeles utmärkt med kniv.
   

Strimla löken och paprikan.
   

Koka upp alla ingredienser till lagen.


Blanda sedan gurkskivorna, paprikan och löken i några bunkar, jag gjorde
det här receptet gånger 3, därav de 2 stora plasthinkarna, blir inte så här
mycket av 1 sats.


Häll sedan den kokande lagen över allt och ställ svalt att kallna, mitt fick stå
över natten.

Sedan silar man av lagen, kokar upp den på nytt och häller över igen,
sedan får det kallna igen.

Sista gången så silar man av lagen och lägger sedan ner gurkblandningen
i rena glasburkar. Man kokar upp lagen och häller kokande ner i glasburkarna
och sätter genast på locket. Låt stå svalt, gurkan blir bara bättre efter ett tag!
Jag har ätit min drygt ett år efteråt!!

Här är en av de färdiga burkarna, jag gjorde både stora och små burkar,
de små är perfekta att ge bort i gå-bort-present eller dylikt!

Vit kladdkaka

Här kommer för det första receptet på vit kladdkaka som jag lovade tidigare!

Vit kladdkaka

100 g smör
100 g vit choklad, hackad
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
1 msk citronsaft
rivet skal av 1 citron
2 ½ dl vetemjöl
smör och cocosflingor till formen

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en springform med smör och bröa
med cocosflingor.
Smält smöret och ta från värmen, rör ner den hackade chokladen och rör
tills den har smält. Blanda ner strösocker, vaniljsocker och sedan äggen
ett i taget. Tillsätt citronskalet och -saften. Blanda till sist ner vetemjölet.
Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter beroende på hur kladdig du vill ha
den!!
Njut gärna som vi gjorde med vispad grädde och färska bär!

Här kommer lite fler bilder från jobbet!

                
Skaldjurstallrikar                    Bärtartalett                               Citrontartaletter

Lite födelsedagsfirande...

...fick det bli mitt i allt jobb!!!
Vi har verkligen haft fullt upp senaste veckan, är massor med folk som åker, speciellt barn så
det har varit en hel del att göra, som att vispa 10 liter chokladmousse till barnbordet varje dag...
Men nu fyllde vår kära kollega Linda år så det fick bli lite fika också, bakade 2 vita kladdkakor
som jag garnerade med vispad grädde och färska bär.
Mycket mycket gott var det!!



Lovade ju att visa lite bilder på vad jag gör också, står det här passet på min
favoritstation i hela kallskänken, nämligen desserterna, vilket innebär att man
gör desserter till alla våra 3 restauranger samt gör och lägger upp dessert-
bordet till en av restaurangerna!
Här är lite småglas med mangomousse som är smaksatt med likör 43 samt
en mangopassionssås, moussen är vispad på ett neutralt pulver som inte
är helt tip top, men man får göra det bästa av det.