Söta cupcakes

Har inte hunnit med så mycket bakning den här ledigheten, har varit mest trädgårdsarbete, men det
börjar att löna sig nu, blir så fint ute. Idag blir det troligen det sista "stora" projektet i form av att
plantera  ner mina luktärtsplantor i den nymålade trälådan samt skruva på spaljen!!
Lovar att lägga upp lite bilder sen!

Mamma och pappa firade sin 26-åriga bröllopsdag häromdagen så då blev det bakningsdags igen,
gjorde chokladcupcakes med bitar av vit choklad i, fyllde dem med hallonsylt smaksatt med Bacardi
Razz, sen spritsade jag en hallonmousse ovanpå. Blev lite som farmors födelsedagstårtor, men jag
hade mycket mera rom i sylten så de smakade inte riktigt likadant.



Just nu har jag en vaniljsås på avsvalning, ska bli komplement till en rabarberpaj
som jag tänkte göra snart, ska ta tag i lite städning först...

Får nog summera...

....det här jobbpasset nu, är hemma nu och vara ledig i hela 15 dagar den här gången.
Det ska verkligen bli skönt, ser fram emot att titta i grönsakslandet för att se vad som kommit upp
nu de senaste 2 veckorna!
Det här passet har vi börjat med en sparrismeny som Markus Aujalay skapat.
Den rätt som jag jobbat mest med är den här



Den består av sparris som är dressad i olivolja, flingsalt och svartpeppar.
En dressing som är som en caesardressing fast med västerbotten istället för
parmesan. Sedan är det blandade örter, lite riven västerbottenost samt torkade
rågbrödsflarn.

Den andra förrätten är en gruppmeny som ser ut så här



Det är lättgravad lax som blandats med sparris, gurka, blodgrape och smakats
av med salt, peppar och olivolja. Nere i blandningen är det spritsat en avocado-
cremé och sen är det färska örter ovanpå.

Till sist måste jag bara visa den fantastiskt roliga skylt som gjordes av misstag
till en buffe vi skulle ha...

Kan säga att den aldrig visades för gästerna....