Macaronspremiär...

...för mig blev det häromdagen, gick väl så där med utseendet, men de
fick precis den där konsistensen som man vill ha, härligt marängiga utanpå
och lite sega inuti.


Jag tror dels att mandeln var för grovmalen, men jag letar vidare efter
nya recept...om det är någon som har ett bra recept så mottages det
tacksamt!
Fyllningarna blev jag dock väldigt nöjd med, de gula fyllde jag med
hemgjord lemon curd och de rosa fick en hallonsmörkräm som jag bara
MÅSTE göra om, den blev perfekt!!
Tyvärr så vet jag inte riktigt vilka mängder, men jag gjorde ungefär så
här:
Koka ihop frysta hallon med en snittad vaniljstång och socker till en ganska
tjock sylt, passera och låt svalna.
Vispa sedan ihop rumsvarmt smör med florsocker och hallonsylten till det
smakar bra, om färgen blir för svag är det bara att ha i lite rosa
karamellfärg!

Nu ska jag snart krypa till kojs, ska upp tidigt imorgon och åka iväg ner
till Ullared och shoppa loss i ett par dagar faktiskt, men när jag kommer
hem ska jag lägga upp bilderna på lilla Idas 3-årstårta och mammas
födelsedagstårta!