Macaronspremiär...

...för mig blev det häromdagen, gick väl så där med utseendet, men de
fick precis den där konsistensen som man vill ha, härligt marängiga utanpå
och lite sega inuti.


Jag tror dels att mandeln var för grovmalen, men jag letar vidare efter
nya recept...om det är någon som har ett bra recept så mottages det
tacksamt!
Fyllningarna blev jag dock väldigt nöjd med, de gula fyllde jag med
hemgjord lemon curd och de rosa fick en hallonsmörkräm som jag bara
MÅSTE göra om, den blev perfekt!!
Tyvärr så vet jag inte riktigt vilka mängder, men jag gjorde ungefär så
här:
Koka ihop frysta hallon med en snittad vaniljstång och socker till en ganska
tjock sylt, passera och låt svalna.
Vispa sedan ihop rumsvarmt smör med florsocker och hallonsylten till det
smakar bra, om färgen blir för svag är det bara att ha i lite rosa
karamellfärg!

Nu ska jag snart krypa till kojs, ska upp tidigt imorgon och åka iväg ner
till Ullared och shoppa loss i ett par dagar faktiskt, men när jag kommer
hem ska jag lägga upp bilderna på lilla Idas 3-årstårta och mammas
födelsedagstårta!

Liten rapport från jobbet...

Nu är det längesen jag skrev mitt senaste inlägg igen...
Är i alla fall på jobbet nu, så det beror väl på det, man är ju ganska
trött när man har rast så man vilar och sover gärna ganska mycket!
Vi har haft flera specialkryssningar det här passet, så det har varit
en del att göra!

Häromdagen fick jag en tårtbeställning, hade mest bär hemma så
det fick bli en bärtårta med grädde!!


Den var fylld med körsbärskompott och mörk chokladmousse.

Här kommer en liten bonusbild som jag tyckte såg så god ut


Kladdkaka med chokladsås, mascarponegrädde, hallon och mynta!

Chokladfestival

Så då kommer det här lite bilder från chokladfestivalen på Nordiska museet
som jag var på igår!
Det vi tittade först på var de fantastiska brudklänningarna i choklad som
de hade, i en av klänningarna var det ca 10 kg(!) choklad...



 



Den som är till vänster la jag min röst på, den var otroligt häftig.
Till och med blommorna var handgjorda, men i socker!!!
Alla klänningar var helt fantastiska!!

Sedan gick vi upp och provsmakade en massa choklad överallt, det
var väldigt mycket folk så man fick armbåga sig fram lite...
De hade praliner i var och varannan monter och det blev lite inköp!



Nu har jag äntligen fått tag på Valrhona-kakao, har hört och läst så mycket
om den att den ska vara den bästa, och då jag inte bor i Stockholm
så är det inte så lätt att få tag på den. Men nu tänkte jag att det skulle
gå alldeles utmärkt och det gjorde det.



99 dyra kronor fick jag betala för de här 250 grammen så nu är det
upp till bevis...