Cupcakes till 25-åring!

Här kommer lite mera bakverk.
Dessa cupcakes gjorde jag till en av våra vaktmän som fyller 25 år!



Det är chokladcupcakes fyllda med hallonkompott och sen en
marängfrosting ovanpå samt färska bär och lite chokladpinnar!

Gräddtårta

Igår så fick jag göra en tårta till en kollega, en servitör som jobbar ute
i buffen som nu har sagt upp sig för att börja på ett annat jobb!



Han fick denna tårta, bakad på vanliga anslag som är fyllda med
hallonmousse, körsbärskompott och daimfluff!

Körsbärskompott

Såg ett recept här i förbifarten som jag blev lite inspirerad av, och då hela
mitt kök just nu är nerpackat så blir det av förklarliga skäl inte så mycket
sånt hemma. Men då är det ju tur att man kan pyssla med lite sånt på jobbet
ibland...
Nu är ju inte det här det receptet som jag såg utan ett som jag komponerade
själv när jag gjorde den!



Körsbärskompott med portvin

1 kg körsbär, urkärnade, frysta går alldeles utmärkt
500 g råsocker
100 g farinsocker
2 dl portvin
1 vaniljstång, snittad
1 kanelstång

Lägg allt i en kastrull, låt koka upp och koka ca 5-10 minuter, inte alltför
våldsamt, då kokar körsbären sönder.
Lyft upp körsbären, lägg åt sidan. Lägg ner vaniljen och kanelen igen.
Koka sedan lagen långsamt (dvs inte stormkoka utan mer puttra) tills
den blir tjock och simmig.
Häll den varma lagen över körsbären och ät den antingen varm till vaniljglass,
eller låt kallna och ha till chokladmousse, eller varför inte till en bit lagrad ost!!
Mycket mumsigt!

Här kommer en annan bild från jobbet, tartalett fylld med hemgjord vaniljcreme
och färska bär. På tallriken är det också hallonsås samt myntasirap.