Nu kommer vårkänslorna!!!

Vad härligt solen sken idag!! Var tvungen att krypa ut en sväng på
altanen med infravärmen på och en kopp nybryggt kaffe! Och gissa
om det var härligt...det drippdroppade överallt!


Så här såg det ut på min trapp, ni får bortse från fuskgranriset som
fortfarande sitter fastfruset...men det kanske smälter nu så jag kan
ta bort det... =)

Min "lille"-bror fyllde år idag så det var så klart dags för lite tårta igen!
Testade modellen "paket" som jag sett så många göra och den blev
jättefin tyckte jag själv och när mamma fick se den så utbrast hon:
"Det ser ut som ett inslaget paket!!" Så jag fick till det...



Den är gjord på sockerkaksbottnar med vaniljkesella, hemgjord hallonsylt
med hallonlikör i och en tropisk mousse.
Det blev en riktigt bra kombination i smakerna, för det blev väldigt
friskt och gott!
Sen är den täckt med grädde och marsipan, ränderna är också i marsipan
men "rosetten" och "virvlarna" ovanpå är i flowerpaste, därav färgskillnaden,
försökte få samma färg men flowerpasten ljusnade ganska mycket när
den fick torka...

Imorgon ska jag nog sticka ut näsan i solen igen om den behagar lysa,
ska ju bli plusgrader i helgen också, så nu kanske våren är på väg!!

Long time, no see....

Ber om ursäkt för det långa uppehållet här på bloggfronten,
men jag har prioriterat vila den här gången jag varit på jobb.
Men nu är jag hemma igen och tänkte bjuda på lite bilder från
mina 2 senaste veckor ombord.

Alla hjärtans dag fick jag fira ombord, men det gör ju inte så
himla mycket när man är singel tycker jag...
Självklart så blev det tårta till mässen!



Så här såg en av dem ut, är täckt med rosa marsipan och grädde.
Här har vi båda 2!



Fettisdagen var det ju i tisdags och eftersom det var samma dag som
jag gick av så bakade jag och min kollega Carola semmel-bullar redan
i förra veckan, drygt 500 stycken gjorde vi, först en liten provsats och
sedan 2 stora satser, dels så vi har kunnat sälja i cafeterian ombord
och dels då till mässen så klart!



Här är ett av de stora bullbaken då det blev ungefär 270 stycken bullar,
det tog några timmar kan jag säga, krävdes ju lite jästid och sen
skulle alla bullar vägas för att få rätt storlek...
800 gram jäst gick det åt till den här satsen!!!



Här har vi ca 60 färdiga semlor ifrån tisdags, de 150 stycken som jag
gjorde då rymdes inte alla på samma bild...

Nu är jag som sagt hemma och njuter av ledigheten, idag ska det bli lite
brödbak här hemma så jag får bröd som är lite nyttigare samt utan
tillsatser... Det bästa brödet jag hittat att köpa var Pauluns bröd, men
6 stycken frallor kostade 35 kr, lite i dyraste laget. Dessutom är det ju
så lätt att svänga ihop lite bröd själv...
Min bror fyller dessutom år i nästa vecka så ska klura på en tårta tills
dess!
På återseende!