Chokladcocostosca

Här kommer både bild och recept på en kaka som jag
testade idag!
Den fick följa med ut på en fika i solen i en kohage ute
i skogen som jag och farmor och farfar bestämde oss för
att åka på idag!
Tog ett vanligt recept på toscakaka men la till kakao i
smeten och bytte mandeln mot cocos i smeten ovanpå.
Den blev väldigt smarrig, så den lär jag nog baka flera
gånger!!



Här kommer receptet!

Chokladcocostosca

100 g flytande smör och rapsolja
1½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
½ dl grädde

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form, rund går jättebra, tog bara min
stjärnform för skojs skull.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och sikta ner det
i smeten.
Blanda ner det flytande smöret och grädden.
Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter.
Gör under tiden glasyren;
blanda i en kastrull:
100 g smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
ca 1½-2 dl cocosflingor

Värm försiktigt glasyren under omrörning på medelvärme
tills smöret smält och den tjocknat lite.

Häll glasyren på kakan och flytta upp den till mitten av ugnen,
grädda i ca 15 minuter till eller tills den har fått färg.