Röd vinbärssaft



Denna underbart goda rödvinbärssaft kokade jag hemma hos farmor
och farfar nu i sommar, farmor har nämligen en saftmaja som gör
massor av jobbet åt en!
Jag tycker det är fantastiskt med saftmaja men åsikterna går i sär,
vissa tycker tydligen att det är rätt så krångligt! Någon som har en
åsikt i detta?!



Etiketterna har min syster Liselotte och jag skapat tillsammans i
Photoshop!

Lite indiskt

Hade en kompis över på middag i förra veckan och var då sugen
på att laga indisk mat!
Och det blev det, en indisk kycklinggryta med lite grönsaker och sen
åt vi ett kryddris till det.
Och när jag äter indisk mat så vill iallafall jag ha både mango chutney
och naanbröd, och vad är godare att koka chutneyn och baka brödet
själv??
Vill ni prova själv så finns de busenkla recepten nedanför respektive bild!



Enkelt naanbröd

4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk strösocker
½ tsk salt
1½ msk smält smör
1 dl yoghurt
1 st ägg
ca 1 msk kalonji(svarta lökfrön)


Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda sedan ner yoghurten,
smöret och ägget. Arbeta till en deg.
Låt jäsa tills den blivit dubbel storlek, ca 2-4 timmar.
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela degen i 4 delar och platta ut/kavla varje del till 1 cm tjock platta.
Pensla med smält smör och grädda i ca 10-12 minuter.
Pensla med lite smält smör precis innan servering.



Snabb mangochutney
(är mitt eget recept...)

1 pkt fryst mango (250 g)
1 tomat, hackad
½ rödlök, finhackad
1-2 tsk curry
2 dl socker
3 msk sweet chili
1 dl vatten
saften från ½ citron
1 tsk vitvinsvinäger

Blanda allt och koka ihop tills den blir tjock. Ca 30 minuter, låt inte
stormkoka!
Häll upp på burk och låt svalna!