Jultårta


Fick en förfrågan från min farfar om jag kunde göra en jultårta
till det julbord som han och de andra "gubbarna" som han träffar
varannan vecka och lagar mat med skulle bjuda sin hembygdsförening på!



Den är gjord på vanliga sockerkaksbottnar som är fyllda med en
apelsinmousse och lingonsylt, det visade sig vara en helt fantastisk
kombination!!!





Den är täckt med grädde och marsipan.

Alla små dekorationer är gjorda i marsipan, och lite strössel, kristyr
etc. Julgranen är gjord av en glasstrut som jag spritsat grön kristyr
på och sen satt dit små pärlor som julkulor.
De röda kanterna på tårtan och texten är spritsa med röd smörkräm.

Tårtan blev otroligt uppskattad, både till utseende och smak, vilket var
otroligt roligt! den var riktigt rolig att göra också!!

Bountybollar

Alla gillar väl bounty?!?

Jag tycker iallafall att det är jättegott!
Men en del gillar ju cocos så då kanske man inte gillar dessa små
godsaker!!



Här kommer receptet för den som vill prova att göra själv!!

Bountybollar

200 g cocosflingor
4 dl florsocker
6 msk smör
6 msk vispgrädde
choklad att doppa i

Blanda cocosen med florsocker, smält smöret och blanda det med grädden.
Blanda ihop allt till en smet och rulla små bollar.
Ställ kallt i kylen för att stelna.
Smält chokladen i vattenbad eller i micro och doppa bollarna, lägg dem
på bakplåtspapper för att stelna, strö ev lite cocosflingor på som dekoration.
Lägg dem ev i små formar.


Mörka chokladpraliner med havssalt


Denna typ av praliner har jag smakat många olika varianter på
och förra året så gjorde jag egna för första gången, dock blev de
lite väl salta då...



Den här gången blev de dock bra, kanske en aning för lite salt i själva
tryffeln, men jag la lite extra på toppen!



Jag gjorde ett grundrecept på mörk chokladtryffel som jag smaksatte
med ett gott flingsalt, sedan så fick det stelna i en platta.
Sedan skar jag små fina bitar som jag doppade i smält mörk choklad och
garnerade med lite flingsalt.