"Crostata"

Jag tror att den heter så den här pajen, hittade den i senaste numret
av ICA:s tidning Buffe, och de hade ett repotage om Stefano Catenacci
och hans imperium och familj.
Hans pappa brukar tydligen göra den här pajen fast med plommonmarmelad.
Men det stod att man kunde ta även annan sorts marmelad och i min blev
det visst en salig blandning för jag hade inte så mycket av en sort så det
räckte. Så i min paj blev det jordgubbs- och rabarbermarmelad, hallonmarmelad
och lite apelsinmarmelad.
Gott blev det i vilket fall som helst, och den var väldigt enkel att göra!





Här har ni receptet om ni vill prova!!

Crostata

200 g smör
400 g (ca 7 dl) vetemjöl
200 g (ca 2 ½ dl) strösocker
2 st ägg
400 g marmelad, exv plommon, aprikos eller jordgubb
finrivet skal av 1 citron

Skär smöret i bitar och blanda med vetemjölet och sockret till en smulig
massa, jag använde matberedaren.
Tillsätt äggen och blanda till en deg.
Låt den vila i kylen i 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Kavla ut degen ca ½ cm tjock på mjölat underlag och skär ut ca 15
1 cm breda remsor.
Tryck ut resten av degen i en  smord pajform, ca 30 cm i diameter, min
form var lite mindre men högre och därför sjönk en del av remsorna ner
i marmeladen.
Blanda marmeladen med 3/4 dl vatten och det riva citronskalet.
Bred ut marmeladen på pajskalet och lägg remsorna i kors över pajen.
Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter.
Låt svalna och servera eventuellt med vaniljglass eller vispad grädde.