Rest-tårta

När jag gjorde bröllopstårtan i lördags så blev det en massa
kantbitar fyllda med samma fyllning som jag tyckte det var
lite synd att slänga.
Så jag la plastfilm i en glasskål och la ner alla kantbitar och
sen fick den stå i lite press till på söndag kväll.
Sedan stjälpte jag helt enkelt upp den på en tallrik, täckte
med grädde och marsipan och garnerade med lite blommor
i flowerpaste!
Sen så blev det en utmärkt fika för mig och min kompis!!! :-)

Bröllopstårta


Här har vi då bröllopstårtan som serverades igår!!







Lite hastigt tagna bilder då det var så sjukt varmt igår så jag ville inte
ha tårtan ute ur kylen så himla lång tid...

Det är då som provtårtan, vaniljsockerkaka fylld med rabarberkompott
smaksatt med kardemumma och vaniljkesella.
Sen är de täckta med grädde och vit marsipan, sen vet jag inte om det
syns så himla bra på bilderna men de är täckta med ett silvrigt skimmer
också!! :-)



Blommor och blad ska föreställa det som hon hade i brudbuketten,
rosa och champagnefärgade rosor, ormbunksblad och trollhassel!
Den vita enkla kanten är gjord i samma vita marsipan!



Så här såg den ut på plats i festlokalen! Här ser man skimret lite bättre!

Fick en rapport idag från den nygifta bruden Cissi och den var tydligen
uppskattad och det tycker jag är helt fantastikt roligt och det var en
riktig ära att få göra tårtan!!! :-)

Här kommer en bild på (dock ganska dålig sådan) den lilla glutenfria bakelsen
som en liten tjej fick, önskemålet var att den skulle vara precis samma!
Vilket såklart är otroligt viktigt!! :-)
Den är precis samma som den stora tårtan, bara det att den är gjord
på glutenfri tårtbotten!

Vit kladdkaka

De här vita kladdkakorna bakade jag till en kollega som slutade
häromveckan!
Hon har jobbat hos oss i drygt 3 år så det var tråkigt att hon
slutade!!





Det är som sagt vit kladdkaka som sen har fått sällskap av en hallongrädde
och färska bär!



Här är "skylten" i närbild, gjord i marsipan med text i mörk choklad!

Om ni vill baka den här fantastiskt goda kakan så finns receptet här!