Passion och choklad

Kommer här igen med ett inlägg från jobbet, denna gång med små
rånkorgar som är fyllda med passionsfruktsmousse och mörk
chokladmousse som jag blandade i spritspåsen och spritsade i korgarna!





Måste säga att jag gillar hur friskheten i passionsfruktsmoussen gifte
sig med chokladmoussen!!
Mycket gott!!!

Rabarbershots



Här har vi lite fräscha goda rabarbershots som jag har gjort till vårt lilla
dessertbord i grillrestaurangen ombord!

Älskar allt som har rabarber i sig och speciellt såna här små naggande
goda saker!





Om du vill prova att göra så kommer det superenkla receptet här:

Koka upp ca 5 dl vatten med 2 dl socker, en kanelstång och en snittad
vaniljstång.
Skär ner en till två rejäla stjälkar rabarber i små bitar.
Häll sockerlagen över rabarbern, låt sedan svalna i rumstemperatur.
Sila av den och kyl ner.
Hacka sedan färsk rabarber i små små tärningar och lägg i små snapsglas.
Gör ev som jag och ställ dit en tunn själk också.
Häll sedan den iskalla soppan över och låt dra en stund i kylen.
Man kan med fördel spetsa den lite med likör 43 eller vaniljvodka.

Maffig chokladtårta


Denna riktigt maffiga, härliga chokladtårta gjorde jag till
farmors 79-årsdag nu i april!





Den är gjord på riktigt mörka chokladbottnar som innehåller massor
med kakao och starkt kaffe, dock inte helt nöjd med det receptet jag
provade så jag lägger inte upp det här.
Dock så blev tårtan fantastiskt god!!
Bottnarna är fyllda med en hemgjord hallonkompott smaksatt med
hallonrom samt en mörk chokladtryffelsmet.
Ovanpå är det en chokladgele, som kommer ur Jan Hedhs dessertbok.
Garnerat har jag gjort med färska hallon och marmorerade chokladplattor.



Just nu så har jag årets första rabarberpaj i ugnen, den ska jag bjuda på
efter middagen som en kompis kommer på nu ikväll!