Små överraskningar


Dessa små söta grejer gjorde jag också till vårt dessertbord!



Det är färdiga små chokladformar som kallas för tulips, de är ju formade
som små tulpaner.
Sedan la jag ett fryst hallon i varje och fyllde sedan med lite frosting som
hade blivit över ifrån morotscupcakesen i förra inlägget!
De är sedan garnerade med lite frystorkade krispiga hallon!
Så när man sen äter den så blir man lite överraskad av att komma till ett
lite syrligt hallon i botten!

Morotscupcakes

Vill bara visa dessa fina (och många) morotscupcakes som jag och
min praktikant Patrik gjorde till fars dags-fika i mässen på båten!



120 stycken smarriga cupcakes blev det, vi garnerade dem med
färska blåbär!

Cafe Latte

Dessa små söta pannacottor gjorde jag till vårt dessertbord som vi
har i vår grill-restaurang ombord på båten!
Har länge tänkt att jag skulle göra cappucino-pannacotta men då våra
snapsglas ser ut som små kaffe-glas så tyckte jag latte-pannacotta
passade bättre!



Det är då pannacotta i glasen som sen är toppad med lättvispad grädde
och sen pudrade jag över lite kanel.



Här kommer det smarriga receptet!

Latte-pannacotta (ca 4-6 port beroende på storlek)

5 dl grädde
1 msk amarettolikör
½ dl socker
2 st gelatinblad
snabbkaffepulver efter smak

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Koka upp grädden, sockret och likören (kan uteslutas).
Dra från värmen och lägg ner gelatinbladen.
Rör ner så mycket kaffepulver så att det smakar gott!
Låt vila ca 10 minuter och häll sedan upp i valfria glas.
Låt stelna i kylen och häll sedan på lättvispad grädde
och pudra över kanel eller kakao innan servering!