Jordgubbsmacarons


Var ett tag sen jag gjorde dessa små underverk nu, och de senaste
gångerna har jag fuskat med ett enklare recept!
Men detta som jag från början hittade på Hello Sugars blogg och man
gör först en italiensk maräng som man blandar med en smet gjord på
malen mandel, florsocker och ovispad äggvita blir alltid bättre.
Så i fortsättningen kommer jag inte använda nåt annat recept, trots
att det är lite pyssel med det!



I denna smet hade jag i lite rosa färg och sen är de fyllda med en slät
lite tjockare jordgubbssylt som jag kokade ihop på frysta jordgubbar
som jag mixade och sen blandade med syltsocker.



Sen har jag löst ett macarons-mysterium:
Jag har lite konstiga plåtar som liksom har som en upphöjning mitt på
och då flyter de gärna ut åt fel håll om man spritsar macaronsen på
bakplåtspapper som ligger på plåtarna direkt, så jag brukar lägga
bakplåtspapprena på bänken så länge och sen dra över dem på plåten
innan gräddning, och här kommer det viktiga:
plåten måste vara kall när man sätter in den i ugnen, la ett av mina 4
papper på en plåt som nyligen varit i ugnen och nästan hela den plåten
sprack sönder!!
Så kalla plåtar är tricket, eller ja rumstempererade men inte varma
direkt från ugnen!