Vit chokladfudge


Receptet på denna vita chokladfudge fick jag av min kompis efter att ha
frågat efter ett recept på fudge, har bara gjort misslyckade försök förut!!



Men det här receptet var nåt helt annat!! Helt perfekt, ni kan hitta det
på min kompis blogg HÄR!

Dock så använde jag vanlig ljus sirap istället för vit sirap och så lät jag
massan stå en stund med chokladen och smöret i innan jag rörde om.
Dessutom så hade jag ingen citron hemma så det fick bli rivet limeskal
vilket blev jättegott!
Sedan provade jag även att smaksätta den med nystötta kardemumma-
kärnor vilket jag gjorde i slutet av kokningen så de fick koka med några
minuter.





Ett år äldre...

....blev man visst för ett tag sen och då får man ställa till med lite
kalas och bjuda på tårta!!!



Det blev då denna 2-våningstårta som är lite rektangulär.

Den är gjord på vaniljsockerkaka fylld med blåbärssylt, lemon curd och
en cheesecakemousse!
Spacklad med grädde och täckt med marsipan.
Själva "trädet" är gjort i marsipan och blommorna i flowerpaste.

Dessertbord


Nu är detta inte ett så flashigt dessertbord som man brukar se på vissa bloggar,
men jag kan lova att det smakade mycket gott!!

Hade nämligen lite familj och vänner över på juldagen och gjorde ett lite tapas-
inpirerat julbord, dvs julmat i plockmatsform!
Till dessert så bjöd jag då på detta!!!
(ber om ursäkt för bilderna men jag hade bråttom och det var mörkt)



Från höger så är det apelsinris i små glas, minicupcakes bestående av
mjuk pepparkaka med lingonfrosting!



Här har vi från höger mandelmusslor med 3 sorters sylt (hallon men vanilj,
jordgubb och blåbär) sedan är det vispad grädde till dem, efter det ser
man vaniljkola och skymtar citronkola.
Sedan är det oreo cakeballs och sist bountybollar.



På skärbrädan är det två sorters vita chokladfudge, den fyrkantiga med
lime och den trekantiga med kardemumma, kommer ett inlägg om det senare!
Till vänster ser vi italiensk nougat.
I övre vänstra kanten skymtar man vaniljpannacotta med glögg-gele.



Här ser vi till vänster jordgubbsmarsipan, som är marsipan smaksatt med
jordgubbsessens, sen har jag ringlat lite mörk choklad på.
Sedan ser vi pistagepraliner och havssaltpraliner.