Romkaramelliserad ananas



Här har vi den sista av desserterna på den menyn jag bytte när jag
jobbade sist.
Det är ananas som först stekts i smör och som sen fått lite mörk rom
och mörkt muscovadosocker i pannan och sen har det hela fått koka
ihop till en tjock karamell.
Den serveras sedan med vaniljglass och rostade cocosflingor.
När bilden togs hade jag inte hunnit få hem de stora cocoschipsen det
skulle vara till den.

Blodapelsincarpaccio

Kanske inte helt korrekt namn på denna dessert men det är
väldigt tunt skivad blodapelsin som serveras!



Tycker den blev så otroligt vacker och framförallt god den här desserten,
tog ett tag att prova ut recepten för att det skulle bli bra.
Det är alltså tunt skivad blodapelsin som jag hällt en kokande sockerlag
med lite kanel, vanilj, råsocker, stjärnanis och rostad röd chili över.
Sedan får den stå och dra så apelsinerna blir lite mjuka.
Apelsinen serveras sen med en mörk chokladcreme som är gjord på
mörk choklad, grädde, smör och en gnutta grand marnier.
Jag har garnerat med små torkade chilittrådar och en kvist mynta.

Ost-tallrik


Här kommer en av desserterna från vår senaste meny i vår skaldjurs-
restaurang!



Det är två bitar med vällagrad gruyere-ost som serveras med en liten
skål med päronmarmelad som är kokt med lite färsk riven ingefära.
Sedan så serveras den även med ett litet sött kryddigt bröd som
heter pain de´epice.