Chokladcreme med passionsfrukt

Den här desserten är på samma tema eller vad man ska säga som i
mitt förra inlägg, dvs ifrån vår nya dessertmeny som jag höll på med på
jobbet sist!
 
 
Det här är en mörk chokladcreme smaksatt med lite mörk rom, i den sitter det ett
sesam- och vallmoflarn, den serveras med lite vispad grädde, passionsfruktssås
och färsk passionsfrukt!
Alla smakerna gick fantastiskt fint ihop!

Nyponpannacotta

På jobbet nyligen så bytte vi dessertmeny i en av våra restauranger
och det föll på min lott efter att menyn var bestämd att prova ut lite
recept, göra fina upplägg och fota tallrikarna!
Måste säga att ibland har man ju världens bästa jobb! :-)
Själva menyn och tänket kring den litegrann hade kallskänkorna på
passet innan klurat ut så jag tog sedan över och gjorde resten helt
enkelt!
 
 
Den här blev genast min favorit av de tre vi gjorde!
Det är en nyponpannacotta som är gjord på nyponpure och grädde, sedan är den
toppad med en kompott gjord på torkade nypon som fått koka med vatten och socker
till en tjock härlig sirapsliknande konsistens.
Sedan är det små mandelbiskvier till och hela desserten är garnerad med färska hallon
och mynta.

Limecreme

 
Om man nu vill göra nåt riktigt smarrigt som varken är speciellt svårt eller kaloririkt
så ska man göra den här, enligt uppgift för de som kan äta fisk så är den fantastisk
till varmrökt lax!!
 
Blanda kesella eller annan kvarg av valfri sort (finns ju med olika fetthalt) med ganska
mycket rivet limeskal, pressad limejuice och smaka sedan av med salt, svartpeppar
och lite flytande honung!
Om man vill ha den lite lösare i konsistensen så tillsätter man lite mjölk.