God sill med ännu godare knäckebröd

Här innan jul så var jag med några kollegor på en julbordsmässa
för att få lite inspiration och kika på lite nya grejer!
Då fick vi en monter smaka på en fruktansvärt god sill som de hade
smaksatt med västerbottenost, och den tänkte jag dela med dig av!
Knäckebrödet som är väldigt gott till men även annars också hade en
kollega med sig till jobbet, hennes syster brukar baka det!
Det är dessutom glutenfritt, vilket är väldigt bra så kan man servera
det till alla! Det är även mycket gott till ostbrickan!
 
 
 
För att göra västerbottensillen så tar du smetana och vispar upp den som grädde
så att den blir ganska tjock.
Sedan blandar man helt enkelt ner bitar av matjessill, grovt riven västerbottenost,
hackad gräslök samt finhackad rödlök. Sedan smakar man av med nymalen svartpeppar.
Låt gärna stå några timmar i kylskåp så smakerna sätter sig!!
 
Glutenfritt knäcke (blir en plåt)
 
2 majsmjöl
½ dl linfrö
½ dl sesamfrö, svart eller gult eller blandat
3/4 dl solrosfrö
1/4 dl pumpafrö
½ dl olivolja
2 dl kokande vatten
 
Sätt ugnen på 150 grader. (140 grader i varmluftsugn)
Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt olivoljan och
det kokande vattnet.
Kavla ut smeten försiktigt mellan 2 bakplåtspapper, ta bort
det ena och lägg sedan degen på en plåt.
Pensla med olivolja och strö över flingsalt.
Baka i ca 50-60 min.
Bryt i bitar.
 
Ja, idag bär det av till Sydafrika, så nu blir det en liten paus!
Vi ska dessutom till Sälen direkt efter att vi landar på Arlanda så
det blir lite kontraster kan man ju lugnt säga...
Ska återkomma med ett blogginlägg om hur vi hade det i
på de varmare breddgraderna, har hört att frukosten ska vara
något utöver det vanliga!!
Om nån är nyfiken så är det här vi ska bo!! :-)

Kommentera här: