Hjortroncheesecake

 
De här två hjortroncheesecakesen gjorde jag för ett tag sen på jobbet.
Gjorde en klassisk digestivebotten som fick stelna lite.
Sen blandade jag färskost, kvarg, florsocker och grädde och vispade upp det.
Jag vände därefter ner osötade hjortron och efter det så hade jag i några
blötlagda smälta gelatinblad! Sedan hade jag upp massan i de 2 formarna
och la sedan lite hjortron som jag hade sparat ovanpå!!
 
TIPS!!!!
Vet ni det förresten att om man har ner varmt smält gelatin i en kall massa så
får man väldigt lätt klumpar, därför så tar alltid jag en matsked av den kalla
massan och blandar ner i det smälta gelatinet, sedan tar jag ca 2 matskedar till.
Därefter så kan man blanda ner gelatinblandningen i den stora massan.
På så vis så får man ner temperaturen på gelatinet lite långsammare och det
blir inte så lätt klumpar.

Kommentera här: