Tomatpannacotta

Det här är en lite annorlunda pannacotta som vi har på vår
gruppmeny på jobbet.
En gruppmeny är helt enkelt den meny som både stora och
små grupper beställer ifrån om de vill äta i några av våra
a la carte-restauranger. Behöver ju vara så, skulle ju vara lite
jobbigt om det kommer in en grupp på 50-100 pers som vill beställa
från vår "vanliga" meny, då skulle det bli lite kaos om man säger så...
 
 
Som nämnt i rubriken så är det här en tomatpannacotta, man gör den
genom att blanda en tomatkompott med vanilj och grädde och gelatin som
sedan får stelna i glas.
Sedan här är den toppad med en tomatsirap som jag kokade på mixat och
passerat kärnhus från tomaterna och socker som långsamt fick koka ner
till en fin konsistens.
På bilden ser man även lite halvtorkade körsbärstomater, det är ganska
enkelt att göra själv!
 
Man halverar tomaterna och lägger dem med snittytan uppåt på en plåt,
sedan strör man på farinsocker och lite flingsalt samt droppar lite citronsaft.
Sedan får de stå i en ca 80-90 graders ugn med ugnsluckan på glänt
tills de är så torkade som man vill ha dem!

Kommentera här: