Äppelsaft med hallon

Då min käre sambo har som hobby att göra vin, speciellt på frukt och bär så var det behov för ett litet smaktest häromdagen, man kan nämligen inte göra vin på bara äpplen utan man måste ha något mera!
Då kom vi på att prova med hallon, och för att se hur smakerna fungerar ihop så bestämde vi att jag skulle prova att koka en omgång saft!

Här har ni resultatet, blev väldigt gott!
Så vi kommer det bli, hoppas att de blir lika bra!
Här är receptet för den som vill prova:

Äppelsaft med hallon
2,6 kg äpplen i bitar, med skal och kärnhus
200 g frysta hallon
1,4 lit vatten
6 dl socker

Lägg allt utom sockret i en kastrull, koka upp och
låt koka tills äpplena är mjuka.
Låt rinna av en timme i silduk.
Tillsätt sockret och koka upp så att det löser sig.
Frys in den i plastbyttor om du vill spara den.

Kommentera här: