Glasstrutar

För ett tag sen så skulle jag baka ett slags tunna kex på jobbet som heter Tuille, jag gjorde det och tyckte att de smakade ungefär som glasstrutar.
Så jag prövade att göra några, och de passade jättebra!


Här har ni en glasstrut fylld med vaniljglass toppad med passionsfruktssås och kanderad cocos!!

Här har ni receptet om ni vill prova;

Glasstrutar

140 g vetemjöl
140 g florsocker
4 st SMÅ äggvitor, eller 2-3 stora
1 tsk vaniljsocker

Blanda ihop allt till en tunn seg smet, vispa INTE!
Slå plast över och låt den vila i rumstemperatur minst en timme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Bred ut tunt, helst på en silikonmatta, till en rund cirkel, ca 12-15 cm i diameter. Gör 2 åt gången.
Grädda i 3 minuter eller tills de har fått fin färg.
Rulla direkt ihop dom till strutar när de är varma, se till att du får så litet hål som möjligt i botten, det kan ta några strutar innan man hittar rätt teknik, det gjorde det för mig! ;-)
Ställ dem i ett glas och låt kallna!
Av denna smet kan man ju göra kex eller korgar, för att göra korgar så gör man ungefär samma storlek och istället för att rulla strutar så lägger man dom direkt över ett glas eller en kopp så att den formar en korg! 

Kommentera här: