Saffranspannkaka


För några veckor sedan så var jag och min sambo på
Gotland och njöt av att det i stort sett var turistfritt!
Då åt vi saffranspannkaka i Katthammarsvik och sedan så 
passade jag på att köpa hem salmbärssylt som jag personligen
tycker är obligatorisk till! 

Så i söndags medan vi höll på att röja i garaget och lite annat 
smått och gott här hemma i huset så gjorde jag en saffranspannkaka som vi satt ute i höstsolen och åt!

Saffranspannkaka  2-3 port.
500 g risgrynsgröt, färdig
2 mindre ägg eller ett stort
2 msk socker
3/4 dl vispgrädde
1/2 dl hel mandel, fint hackad
1/2 påse saffran
Lite vaniljpulver

Stöt saffranet i morteln med sockret.
Blanda sedan alla ingredienser och häll i en smord form.
Grädda på 175 grader i ca 30 min.
Servera ljummen med lättvispad grädde och salmbärssylt eller
någon annan sylt, exv hallonsylt.
1 Jenny:

skriven

Saffranspannkaka som är så gott!

Kommentera här: