Blodapelsinmarmelad



Den här otroligt vackra marmeladen kokade jag häromdagen hemma, man får passa på nu den här korta tiden som det finns blodapelsin att köpa!


Om ni själva vill passa på så har ni mitt egenkomponerade 
recept här nedanför!


Blodapelsinmarmelad

3 kg blodapelsiner
3 st citroner
2 dl strösocker
2 pkt syltsocker 1+3 (totalt 660 g)

Börja med att lägga rendiskade glasburkar med locken i en kall ugn och sätt den på ca 80 grader, behövs ca 4-6 burkar beroende på storlek.
Skär sedan skalet tunt av ca 1 kg av apelsinerna.
Koka upp vatten i en kastrull och lägg i skalen, låt det koka upp och häll av skalen och kyl dem i kallt vatten, upprepa denna procedur 2 gånger till så skalen är förvällda 3 gånger, på det viset så får man ur alla bekämpningsmedel och gör dem porösa så de kan ta upp sockret i marmeladen.
Skala sedan alla apelsiner med kniv och skär dem i små bitar, ca 1,5x1,5 cm, tar bort alla kärnor samt mittbiten i apelsinerna.
Lägg i en kastrull.
Pressa i citronerna i samma kastrull.
Låt sedan småkoka i ca 30 minuter. 
Under tiden som det kokar så strimlar du apelsinskalet tunt.
Häll sedan i både det vanliga sockret, syltsocker 1+3 och skalstrimlorna. 
Låt det småkoka i 30 minuter till och skumma noga.
Häll sedan upp på de varma burkarna och förslut locken.
Håller sig väldigt länge på ett svalt ställe!

Kommentera här: