Limemacarons

Det här med macarons är ju ett kaptiel för sig, gjorde dessa små
gröna godingar för ett tag sen för att jag var sugen på att göra
macarons då jag inte gjort det på ett tag, och de blev hur fina som helst!'
Men...
Sen gjorde jag macarons några dagar senare, på exakt samma sätt
och de sprack nästan allihop... :-(
Undrar verkligen vad det är som går fel...?
 
Jaja, de här blev iaf jättegoda och som rubriken antyder så är
de fyllda med en limecurd!
Vi hade med dem som en liten gå-bortpresent till min mans bror
med familj när vi var bjudna dit på middag!
 
Självklart så packade jag ner dem fint i en cellofan-påse med ett
vackert band och små ursöta klistermärken jag hittat på en tårtsajt!
 
 
 

Bröd med linfrö och solrosfrö

Pust, idag har det varit full fart med höstpyssel ute i trädgården, garageröjning,
städa tvättstugan och köra ca 7 maskiner tvätt...full fart med andra ord!
Men igår när min man var iväg och träffade sin familj så passade jag på att
baka, bland annat det här urgoda brödet!
 
 
 
Det är ett ganska ljust bröd bakat på mitt favoritmjöl Manitoba Cream, sedan
hade jag i grahamsmjöl, linfrö och solrosfrö.
Det fick arbeta ca 10 min i maskinen, sedan gjorde jag limpor och la i mina
jäskorgar och sedan fick de jäsa ca 45 min, sen stjälpte jag upp dem och
lät jäsa färdigt på plåten och sen så gräddade jag dem i 200 grader, ca 20 min.
Vi åt dem sen till frukost, mycket gott kan jag lova!!
 
Provbakade en slags tårta igår också, det inlägget kommer senare.... ;-)
 
 

Bröllopstårta

Kom ju på här att jag alldeles glömt bort att visa vår tårta,
och ni får inga bilder här utan ni får kika in på min fantastiska
vän Elisabeth som har bloggen Bettans Bakverk och såklart
så var det ju hon som skulle göra tårtan när jag definitivt inte
ville sätta den pressen på mig själv! :-)
 
All kärlek till dig Elisabeth och återigen tack för den fantastiska
tårtan!!!