Rabarberkaka med mandel

Den här otroligt snabba och goda kakan med rabarber och mandel gjorde jag
tidigare i somras så det är kanske inte så aktuellt med rabarber just nu, men
det är inga problem att stoppa i andra bär eller frukter!
Den är otroligt enkel att göra också, vilket i sig aldrig är fel!
 
 
Rabarberkaka med mandel
 
2 st ägg
3 dl socker
3 vetemjöl
ca 2 dl rabarber i bitar
Nystött kardemumma
Smör
Socker
Flagad mandel
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Stek rabarbern snabbt i lite smör med kardemumma och nån
matsked strösocker, låt svalna lite.
Vispa socker och ägg länge, det ska bli väldigt vitt och pösigt.
Vänd ner vetemjölet.
Häll smeten i en smord och bröad form, strö ut rabarbern och
häll sedan över flagad mandel.
Grädda i ugnen i ca 35 min.
 
 
 
1 Paulina Suonvieri:

skriven

Måste sluta klicka mig in på sådana här fantastiskt goda recept- blir så inspirerad och vill ju baka hela tiden! haha

//hundredkitchenstories.blogg.se

Kommentera här: