Ambrosiakaka

Den här kakan har nog varit en av mina favoriter genom större delen av mitt liv tror jag.
Det beror nog mycket på att det är en av min farfars favoriter också, så nu när vi skulle
fira hans födelsedag lite i efterskott och jag lovat att ta med något till kaffet efter middagen
så passade jag på att göra en.
 
 
Receptet på den här kakan fick jag för några år sen av min farmors syster Anna-Brita som brukar
baka den också, vi var nämligen en gång där på fika och det var den godaste Ambrosiakaka jag smakat.
Den är både väldigt lätt och samtidigt väldigt saftig.
Här har ni receptet om ni vill prova:
 
Ambrosiakaka
 
3 st ägg
2 dl strösocker
1 dl smält smör (går bra med flytande smör)
3 msk vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Sätt ugnen på 200 grader om du gör den i en form som är 20x30 cm eller 175 grader
om du gör den i en mindre form, som den som är på bilden.
Smörj och bröa valfri form.
Vispa äggen riktigt pösiga med sockret och rör sedan ner smöret och vattnet.
Vänd sedan ner mjölet blandat med bakpulvret försiktigt.
Häll smeten i formen och grädda tills den är gyllenbrun och en sticka blir torr, tar ca
20 min.
Låt den kallna.
Blanda sedan 2 dl florsocker med citronsaft, några droppar i taget tills den är ganska
tjock men flytande. Strö över syltat apelsinskal.
Låt stelna ett tag.
 
1 Marie Bergman:

skriven

Ser supergott ut =)

2 coffeeandcupcake.blogg.se:

skriven

De va länge sen man åt den men den är as god tycker jag :)

Kommentera här: