Caesarsallad

Det här är ju helt klart en av mina absoluta favoritsallader, som man 
dessutom kan variera i all oändlighet nästan.
Tänkte ge er mitt absolut bästa och enklaste recept på caesarsallad och
ett bra tips på hur man gör de goda "soltorkade" tomaterna ni ser på bilden.
 
 
Caesardressing 4 pers
 
2 ½ dl rapsolja, eller annan matolja som inte smakar för mycket
1 helt ägg
1 tsk citron
1 vitlöksklyfta
5 sardellfileer
2 dl finriven parmesan
 
Häll i oljan i en bägare med höga kanter, typ stavmixerbägare. Knäck i ägget.
Häll i citronen och en nypa salt.
Sätt ner staxmixern i botten, starta och dra den sakta uppåt.
(Här har du en jättegod majonnäs, om du behöver det någon gång)
Skär vitlöksklyftan i mindre bitar och lägg den och sardellerna i majonnäsen.
Mixa ner dom så du har en slät sås.
Blanda sedan ner parmesanen, smaka av med ev lite mer citron, salt och
nymalen svartpepppar.
Späd den ev med lite vatten om du vill ha den lösare.
Låt stå i kyl och dra en stund.
Blanda din sallad med dressingen precis innan servering, i originalet ska det
vara romansallad, men det går bra även med annan sallad.
 
 
 
"Soltorkade tomater"
 
Sätt ugnen på 100 grader, gärna varmluft.
Halvera valfria cocktailtomater som är mogna ordentligt och lägg dem med 
snittytan uppåt i en form.
Sen strör man lite socker över, lite flingsalt och nymalen svartpeppar.
Jag hade även på lite italiensk salladskrydda, men det är en smaksak.
Ringla sedan över en god olivolja och sätt in i ugnen.
Mina tomater tog drygt en timme i varmluft, men om man har en vanlig ugn
eller vill ha dem lite mer torkade så tar det längre tid.

Kommentera här: