Kryddig äppelchutney med chili




Den här äppelchutneyn gjorde jag ikväll, vi hade en hel del äpplen som hade trillat ner ifrån äppelträdet.
Siktade på att göra en chutney med mycket kryddighet och rejält med chili, tanken är att den ska vara som tillbehör till fläskkarré eller nåt liknande.
Jag har knåpat ihop receptet för den som vill prova hemma nu när det är är gott om äpplen.

Kryddig äppelchutney med chili

1 kg äpplen, skalade och tärnade (skal ej inräknat)
2 st kanelstänger
1 tsk malen ingefära
5 st nejlikor
1 tsk chiliflakes
200 g farinsocker
2 msk mörk muscovadosirap
2 dl vatten
500 g syltsocker

Lägg allt utom syltsockret i en kastrull och puttra i 10 min.
Tillsätt syltsockret och koka ganska kraftigt i 5 min.
Häll upp på varma burkar.

Rabarber- och jordgubbsmoussetårta

Här kommer den andra tårtan jag gjorde till den där hemliga resan jag nämnde.
 
 
Botten är en mandelbotten smaksatt med kardemumma.
Sen är det en luftig mousse med rabarber och jordgubb.
Ovanpå har jag lagt ett mönster med färska jordgubbar och sen gjutit en jordgubbsgele.

Chokladmoussetårta

Den här chokladmoussetårtan gjorde jag tidigare i sommar när farmor och farfar
ordnade sin årliga hemliga resa, den här gången kunde jag tyvärr inte vara med själv
för jag jobbade men mina tårtor kunde vara det.
 
 
I botten är det en lätt chokladbotten som är glutenfri.
Sedan är det en chokladmousse och i mitten så finns det en hemlig gömma med 
hallonsylt.
jag har garnerat den med smält mörk choklad och färska hallon.
 
 
Återkommer snart med den andra moussetårtan jag gjorde.