Syltat apelsinskal

Som jag har berättat om tidigare så är jag barnsligt förtjust i ambrosiakaka,
och för ett tag sen så skulle jag baka det men så klart så hade vi inga
syltade apelsinskal hemma.
Vad tror ni jag gjorde då? Såklart provade att göra egna!
 
 
Det var ganska lätt men lite pyssel, jag tog 2 apelsiner och skar bort skalet ganska tjockt
med en vass kniv. Sedan så kokade jag upp vatten i en kastrull och la ner skalen 30 sekunder
och sen direkt ner i ett isbad. Denna procedur med att koka och i isvattnet gjorde jag om 2 gånger 
till för att få bort den kemiska doften ur skalet, och för att mjuka upp det.
Har man ekologiska apelsiner behöver man nog bara göra det en gång.
Sedan strimlade jag skalet i tunna strimlor och kokade upp en sockerlag med 1,5 dl socker
och 1 dl vatten, lät det koka tills sockret löst sig och la sedan ner apelsinskalet.
De fick sedan koka ca 5-10 min och sen fick de stå i lagen ca 30 min.
Sen så la jag upp dom på en silikonmatta och så fick de stelna över natten och sen finhackade jag
dom som på bilden.
 
Vill ni göra mitt favoritrecept på Ambrosiakaka så hittar ni det HÄR!
 
 
 

Kommentera här: