Smarriga minicupcakes

Bytte jobb i somras till en fantastisk arbetsplats där jag trivs väldigt, väldigt bra.
Härliga kollegor och mycket bra chefer samt varierande arbetsuppgifter.
Det är en lunchrestaurang som dagligen serverar ca 1000 gäster så det är högt tempo
men jäklar vad roligt.
Nu jobbar jag med att göra den rätten som är lite dyrare till lunch och det ger ju lite mer
svängrum, samt att jag får göra roliga saker till en kursgård vi skickar mat till.
Ovanpå allt det så får jag även baka och göra tårtor när tillfälle ges, de här små
godingarna till cupcakes gjorde jag en fredag så vi sålde som fredagsgott!
 
 
Det är små saftiga kardemummamuffins som jag toppade med en skogsbärsfrosting och sen ringlade smält
vit choklad på, inte så stora, lagom till två tuggor!
 

Citronmacarons

Gjorde ju mintchokladmacarons för ett tag sen och i samma veva gjorde jag de här
godingarna.
 
 
Fyllda med en lemon curd så är det fantastiska små spröda men samtidigt sega kakor.
 

Tårta till Farfar

Farfar fyllde ju 82 år för några veckor sedan och förutom smörgåstårtorna så
gjorde jag även en söt tårta också.
 
 
Den är bakad på vanliga luftiga bottnar enligt 3-lika metoden som är smaksatta med vaniljpulver.
Sedan så fyllde jag den med en hemgjord björnbärssylt (fick ihop till 1(!) burk i somras) och en
vit chokladmousse som jag smaksatte med rivet citronskal, just den kombon var ju en dröm i smaker.
 
Ovanpå är det vispad grädde och dekorationer i mörk choklad, även körsbärsträdet är i choklad med
smår rosa blommor gjorda i flowerpaste.