Morotsfrallor

Häromdagen behövde jag baka bröd, jag bakar allt bröd hemma.
Har insett att köpt bröd varken är gott eller speciellt billigt i längden, 
dessutom om man bakar det själv så vet man precis vad man har i, dvs inga
konstiga tillsatser.
Hade en del morötter hemma som började se lite tråkiga ut så då gjorde jag
de här frallorna som blev väldigt saftiga och goda.
 
 
 
Saftiga morotsfrallor
 
6 dl ljummet vatten
50 g (1 pkt) jäst
4 dl fint rivna morötter
1 dl rapsolja
2 tsk havssalt
2,5 dl kruskakli
1 msk honung
ca 12-13 dl vetemjöl special eller manitoba cream
pumpafrö till topping
 
Blanda ut jästen i vattnet.
Blanda sedan ner allt utom mjölet och rör om.
Blanda ner mjölet lite i taget, ibland så drar mjöl åt sig mer vätska
för att det är torrare och då kommer du att få ett torrt bröd om du har
i allt mjöl ifrån början, spar någon deciliter.
Arbeta degen 8-10 minuter, den ska vara ganska kladdig men hanterbar
med lite mjöl på arbetsbänken, är den alldeles för kladdig så har du i
lite mer mjöl.
Ha upp degen på mjölat arbetsbord och forma till frallor i valfri storlek.
Pensla med vatten och strö på pumpafrö.
Sätt ugnen på 230 grader.
Jäs frallorna till dubbel storlek.
Baka i ugnen tills de fått fin färg, ca 10 min men det varierar ifrån ugn
till ugn.
 
 
 

Kommentera här: