Supersnabb äppelkaka

Iblandd måste man snabbt få ihop lite fika, så var det häromdagen när
min mamma och bror skulle komma ut och fika lite.
Just nu går jag hemma på graviditetspenning och väntar på vårt första
barn som kommer faktiskt när som helst nu.
 
 
Den här äppelkakan går verkligen superfort och enkelt att göra och man kan variera den också,
skriver mer om det under recpetet.
 
 
 
3 dl socker
2 st ägg
3 dl vetemjöl
1 äpple
Kanel
Råsocker
Smör
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form.
Vispa ägg och socker riktigt vitt.
Rör ner vetemjölet och häll smeten i formen.
Skala, kärna ur och tärna äpplet lite grovt.
Blanda äppeltärningarna med kanel och strö dem jämnt över smeten.
Strö över råsocker och hyvla sedan över smöret med en osthyvel.
Grädda i ugnen i ca 35 minuter eller tills den fått fin färg.
Ta ut och låt svalna en stund.
 
Vill man variera kakan istället för äpple så kan man lägga på pärlssocker
och mandelflagor och hyvla över smör, eller ta vilka bär du vill och strö
över råsocker och hyvla över smör.