Key Lime Pie

Efter en ganska mastig middag med kött så är det ganska gott att
ha en dessert som inte är så mastig utan gärna lite åt det syrligare hållet,
då är Key Lime Pie en riktig vinnare.
Kombinationen av krispig botten, en syrlig len kräm och toppad med
fluffig vispad grädde är ju så otroligt gott.
 
 
Key Lime Pie
 
15 st digestivekex
2 msk strösocker
100 g smör
 
Sätt ugnen på 180 grader varmluft eller 200 grader i en vanlig ugn.
Mixa kexen fint. Smält smöret och blanda sedan allt.
Tryck ut smulorna i en pajform, tryck upp mot sidorna med en sked.
Grädda i ugnen i 8-10 min.
Låt svalna helt och sänk ugnen till 170 grader varmluft eller
180 grader vanlig ugn.
 
1 burk (400 g) kondenserad mjölk
1 1/4 dl pressad limejuice
skal av 2 st lime
1 msk vaniljsocker
2 st äggulor
2 st ägg
 
Blanda allt utom ägg och äggulor försiktigt.
Blanda sedan ner äggulorna och äggen lite i taget och försiktigt,
vispa inte så att det kommer in en massa luft.
Häll i pajskalet och grädda i ugnen i 10-12 min.
Låt svalna och stelna sedan i kyl.
 
Vispa grädde och garnera med. Jag rev även över lite limeskal,
men det är fritt att garnera med vad man vill.
 
 
Receptet är ifrån Roy Fares bok United States of Cakes
 

Peanut Butter Cups

På en kryssning på Östersjön förra året så köpte jag Reeses Peanut Butter Cups
för att testa och blev omedelbart helt förälskad i dem, men de går ju inte att få tag
på överallt så jag tänkte att det borde ju gå att göra själv. Efter lite googlande så lyckades
jag knåpa ihop ett recept som blev supergott.
 
 
 
Peanut Butter Cups
 
200 g mörk choklad
200 g ljus choklad
1 dl jordnötssmör, smooth
2 msk mjukt smör
1 dl florsocker
 
Hacka chokladen och blanda sorterna, man kan använda bara ljus eller
mör om man vill men jag tycker det blev precis lagom att blanda.
Smält hälften av chokladen i micro eller vattenbad.
Häll eller spritsa i formar, jag använde mindre muffinsformar som är kanske
dubbelt så stora som en knäckform, men det är valfritt vilken form du vill 
använda. Ställ i kyl eller frys för att stelna.
Rör sedan ihop jordnötssmöret med smöret och florsocker till en jämn smet.
Tryck ut så jämnt du kan i formarna och ställ dem att stelna igen.
Smält resten av chokladen och häll i formarna, slå brickan mot bordet några
gånger för att få en jämn yta och ställ dem att stelna.
Förvara i en lufttät burk sedan.
 
Supergoda till en god kopp kaffe!
 

Smörgåstårta med räkor

Den här smörgåstårtan gjorde jag till en "kollega" som arbetar på en annan restaurang i 
området vars mamma fyllde jämnt och ville fira med smörgåstårta.
 
 
Den är fylld med skagenröra och en dillcreme, sedan garnerade jag den med räkor, kokt ägg,
röd stenbitsrom och en massa dill och citron.
På kanterna sitter det tunt skivad zucchini.