Key Lime Pie

Efter en ganska mastig middag med kött så är det ganska gott att
ha en dessert som inte är så mastig utan gärna lite åt det syrligare hållet,
då är Key Lime Pie en riktig vinnare.
Kombinationen av krispig botten, en syrlig len kräm och toppad med
fluffig vispad grädde är ju så otroligt gott.
 
 
Key Lime Pie
 
15 st digestivekex
2 msk strösocker
100 g smör
 
Sätt ugnen på 180 grader varmluft eller 200 grader i en vanlig ugn.
Mixa kexen fint. Smält smöret och blanda sedan allt.
Tryck ut smulorna i en pajform, tryck upp mot sidorna med en sked.
Grädda i ugnen i 8-10 min.
Låt svalna helt och sänk ugnen till 170 grader varmluft eller
180 grader vanlig ugn.
 
1 burk (400 g) kondenserad mjölk
1 1/4 dl pressad limejuice
skal av 2 st lime
1 msk vaniljsocker
2 st äggulor
2 st ägg
 
Blanda allt utom ägg och äggulor försiktigt.
Blanda sedan ner äggulorna och äggen lite i taget och försiktigt,
vispa inte så att det kommer in en massa luft.
Häll i pajskalet och grädda i ugnen i 10-12 min.
Låt svalna och stelna sedan i kyl.
 
Vispa grädde och garnera med. Jag rev även över lite limeskal,
men det är fritt att garnera med vad man vill.
 
 
Receptet är ifrån Roy Fares bok United States of Cakes
 

Kommentera här: