Peanut Butter Cups

På en kryssning på Östersjön förra året så köpte jag Reeses Peanut Butter Cups
för att testa och blev omedelbart helt förälskad i dem, men de går ju inte att få tag
på överallt så jag tänkte att det borde ju gå att göra själv. Efter lite googlande så lyckades
jag knåpa ihop ett recept som blev supergott.
 
 
 
Peanut Butter Cups
 
200 g mörk choklad
200 g ljus choklad
1 dl jordnötssmör, smooth
2 msk mjukt smör
1 dl florsocker
 
Hacka chokladen och blanda sorterna, man kan använda bara ljus eller
mör om man vill men jag tycker det blev precis lagom att blanda.
Smält hälften av chokladen i micro eller vattenbad.
Häll eller spritsa i formar, jag använde mindre muffinsformar som är kanske
dubbelt så stora som en knäckform, men det är valfritt vilken form du vill 
använda. Ställ i kyl eller frys för att stelna.
Rör sedan ihop jordnötssmöret med smöret och florsocker till en jämn smet.
Tryck ut så jämnt du kan i formarna och ställ dem att stelna igen.
Smält resten av chokladen och häll i formarna, slå brickan mot bordet några
gånger för att få en jämn yta och ställ dem att stelna.
Förvara i en lufttät burk sedan.
 
Supergoda till en god kopp kaffe!
 

Kommentera här: