Ännu en moussetårta som jag bakade till Cornelias student. Denna består av en brownie botten med en puck av hallonpannacotta och en ljuvlig chokladmousse av mjölkchoklad och lite mörk choklad.

Chokladmousse och hallonpannacottatårta
150 gr smör
2 dl socker
1 dl brunt farinsocker
2 dl mjöl
3 ägg
0,75 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
En nypa salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form, 24 cm, spänn fast ett bakplåtspapper i botten. Smält smöret. Blanda i alla torra ingredienser. Tillsätt ett ägg i taget och blanda till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda ca 20-25 minuter beroende på ugn, den ska vara lite fast i kanten men rörlig i mitten. Låt kallna helt, gärna i kylskåp över en natt.
Hallonpannacotta
Lägg plastfolie i botten på en form, ca 18 cm.
Lägg 3 gelatinblad i kallt vatten i fem minuter.
Koka upp 3 dl grädde, 4,5 dl frysta hallon och 0,75 dl socker. Mixa, sila vätskan och blanda i gelatinet. Häll upp i formen och ställ in i frysen tills den är helt fryst.
Chokladmousse
150 gr mjölkchoklad
75 gr mörk choklad
1 msk smör
1 äggulor
4,5 dl vispgrädde
2,5 gelantinblad
Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 10 minuter.
Vispa 3,5 dl av grädden.
Koka upp 1 dl ovispad grädde
Smält choklad och smör i en bunke över en kastrull med vatten.
Ta bunken av värmen och tillsätt den varma uppkokta grädden. Rör grädde och choklad till en jämn smet. Tillsätt gelatinet, rör om med slickepott och blanda väl, tillsätt därefter äggulorna ett i taget och rör om väl mellan varje gula.
Blanda i lite vispad grädde i chokladblandningen och rör om, rör sedan ner resten av den vispade grädden med luftiga tag med slickepott.
Montering
Lägg gärna plast på insidan av formen du bakat botten i för att få en fin kant. Häll lite av chokladmoussen över botten. Lägg den frysta hallonpannacottan på moussen och häll sedan över resterande mousse. Skaka på formen så det blir jämnt. Ställ in i frysen och ta fram och låt tina långsamt i kylskåp innan servering.

