Innehåller annonslänkar
God morgon. idag vaknade jag upp till sol. Så vi passade på att ta en liten lägre promenad jag och Laban. man vet ju inte om regnet kommer idag också.
Har ni varit ute i skogen. Det finns nu gott om kantareller och blåbär. I går plockade jag lite av både blåbär och kantareller. Så igår till middag blev det en pasta med kantareller och lite andra gottigheter. Sen idag ska jag baka lite med Blåbären och göra något mer med kantareller. Det är ju så gott när de är färska så det gäller att passa på.
Följ mig gärna på instagram veronicas_mat
Salsiccia och kantarellpasta
4 port valfri pasta
1 paket bacon
200 g kantareller
2 st färska salsicciakorvar
2 st vitlöksklyftor
1 dl vitvin
2 dl grädde
1 dl pastavatten
1 msk rosmarin
smör
Salt o svartpeppar
parmesan
Gör så här:
Koka pasta enligt förpackningen (spara 1 dl pastavatten)
Skär ner bacon och salsiccia. Dela kantarellerna om de är stora och fin hacka vitlöken.
Bryn bacon tillsätt smör, salsiccaia och kantareller fräs några minuter.
Tillsätt vitlök fräs ytterligare någon minut.
Tillsätt vin och låt koka in.
Häll på grädde och pastavatten samt rosmarin. Låt puttra i 3-4 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda ner pasta och servera. Riv över parmesan.