Äppelkaka med mandelmassa.

Äppelkaka med mandelmassa

Innehåller annonslänkar

En kaka till kaffet kanske kan smaka. En härligt god äpplekaka med smak av mandel kan inte bli fel.

Följ mig gärna på Instagram veronicas_mat

Äppelkaka med mandelmassa
Äppelkaka med mandelmassa

Äppelkaka med mandelmassa

50 g smör

100 g mandelmassa

3 ägg

1 ½ dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2 dl mjölk

3–4 äpplen

Gör så här:

Sätt ugnen på175 grader

Smält smöret och låt det svalna. Riv mandelmassan och blanda med äggen ett i taget. Rör ner sockret.

Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i äggsmeten. Tillsätt mjölk och smör.

Skala och kärna ur och skiva äpplena i tunna klyftor. Lägg hälften av äpplena i botten på en smord och bröad form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Häll en tredjedel av smeten av smeten i formen lägg sen på hälften av de resterande äpplena och sen häll på hälften av smeten. Lägg på resten av äpplena och till sist resten av smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Servera med grädde eller glass.

Äppelkaka med mandelmassa
Äppelkaka med mandelmassa
Äppelkaka med mandelmassa
Äppelkaka med mandelmassa

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar