Innehåller annonslänkar
Nu ska vi inspireras lite att det faktiskt är vår. Ja ibland är det faktisk väldigt kallt det är det. Med det är väl ingen som är förvånad över det, det är likadant varje vår. Det kan ju faktiskt snöa ända fram till maj….. Men vi vet att det blir varmare och varmare. Något som hör våren och sommaren till det är att rabarbern kommer…..och nu finns den sen några veckor tillbaks att köpa i affären.
Man kan gör mycket gott med rabarber. här har jag ett recept på en rabarber kaka med vit choklad som jag gillar att göra.
Rabarberkladdkaka med vit choklad
100g smör
100g vitchoklad
2 dl strösocker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
2 dl rabarber
75 g + 25 g vitchoklad
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en rund form med avtagbar kant, ca 22-24 cm i diameter.
Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Tillsätt 100 g choklad och rör tills den smält.
Tillsätt socker, ett ägg i taget och till sist vetemjölet under konstant vispning.
Häll ner smeten i formen, strö över skivad rabarber och 75 g hackad choklad. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Låt svalna och riv över 25 g vit choklad över kakan.
Servera med grädde eller vaniljglass