Baconinlindad kyckling i parmesansås

Baconinlindad kyckling i parmesansås

innehåller annonslänkar

Kyckling är så användbar och det finns så mycket att laga med just kyckling. Jag har alltid kyckling i min frys för då kan man alltid laga något. Finns ju många olika kyckling detaljer att välja på också. Igår blev det baconinlindat kycklingbröst i en härlig parmesansås och till det ugnsrostade rotfrukter. Det gick verkligen hem här hemma.

Följ mig gärna på Instagram veronicas_mat

Baconinlindad kyckling i parmesansås
Baconinlindad kyckling i parmesansås

Baconinlindad kyckling i parmesansås

4 små kyckling filer

1 paket bacon, 140 g

Salt och peppar

Smör till stekning

Parmesansås

4 dl grädde

3 msk kycklingfond

1 msk soja

1 hackade vitlöksklyftor

1 msk dijonsenap

1 msk torkad basilika

2 dl riven parmesan

240 g cocktailtomater

Gör så här:

Salta och peppra kycklingfilén och linda in i bacon.

Bryn dem i smör, och ta upp dem.

Parmesansås: häll grädde, fond, soja, vitlök. basilika och senap i pannan låt såsen koka upp. Vänd ner parmesanosten och låt den smälta.

Lägg tillbaks kycklingen och låt allt små puttra i ca 15 minuter till kycklingen är klar. Vänd kycklingen några gånger. Blanda i halverade tomater och låt puttra i några minuter. Servera med ugnsrostade rotfrukter.

Baconinlindad kyckling i parmesansås
Baconinlindad kyckling i parmesansås
Baconinlindad kyckling i parmesansås
Baconinlindad kyckling i parmesansås
Baconinlindad kyckling i parmesansås
Baconinlindad kyckling i parmesansås

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar