innehåller annonslänkar
Kyckling är så användbar och det finns så mycket att laga med just kyckling. Jag har alltid kyckling i min frys för då kan man alltid laga något. Finns ju många olika kyckling detaljer att välja på också. Igår blev det baconinlindat kycklingbröst i en härlig parmesansås och till det ugnsrostade rotfrukter. Det gick verkligen hem här hemma.
Följ mig gärna på Instagram veronicas_mat

Baconinlindad kyckling i parmesansås
4 små kyckling filer
1 paket bacon, 140 g
Salt och peppar
Smör till stekning
Parmesansås
4 dl grädde
3 msk kycklingfond
1 msk soja
1 hackade vitlöksklyftor
1 msk dijonsenap
1 msk torkad basilika
2 dl riven parmesan
240 g cocktailtomater
Gör så här:
Salta och peppra kycklingfilén och linda in i bacon.
Bryn dem i smör, och ta upp dem.
Parmesansås: häll grädde, fond, soja, vitlök. basilika och senap i pannan låt såsen koka upp. Vänd ner parmesanosten och låt den smälta.
Lägg tillbaks kycklingen och låt allt små puttra i ca 15 minuter till kycklingen är klar. Vänd kycklingen några gånger. Blanda i halverade tomater och låt puttra i några minuter. Servera med ugnsrostade rotfrukter.


