Kokt kyckling med currysås.

Kokt kyckling med currysås

Innehåller annonser

God morgon alla härliga människor. Fick ni också hålla i hatten igår. För oj vad det blåste och regnade. Man ville ju bara vara inomhus och inte gå ut alls. Jag var dock ute ett antal gånger. Jag har ju min hund som behöver ut i vilket väder det än är. Nog om det nu är det dags att damma av en gammal klassiker. Kokt kyckling med currysås.

Följ mig gärna på Instagram veronicas_mat

Kokt kyckling med currysås
Kokt kyckling med currysås

Kokt kyckling med currysås

1 majskyckling ca 1,5 kg

1 gula lök

1 morot

1 palsternacka

1 bit rotselleri

salt

10 vitpepparkorn

Till såsen:

5 dl buljong från koket

1,5 dl vispgrädde

2 msk vetemjöl

1,5 msk gul curry

½ dl äpplemos

2 msk smör

Gör så här:

Lägg kycklingen i en rymlig gryta och häll på vatten så att det täcker. Tillsätt salt och koka upp. Skumma av. Skala löken, morot, palsternacka och rotselleri och skär i stora bitar och tillsätt, lägg i vitpeppar. Låt sjuda under lock i cirka 50 minuter.

Sås: Lyft upp kycklingen och sila buljongen. Koka buljongen cirka 10 minuter. Spar 5 deciliter av buljongen. Fräs curryn i smöret och häll på buljong, äpplemos och grädden. Rör ut mjölet i lite kallt vatten och red av såsen. Koka några minuter. Smaka av med salt. Servera med ris och ärtor (samt rotfrukterna om man vill)

Kokt kyckling med currysås
Kokt kyckling med currysås
Kokt kyckling med currysås
Kokt kyckling med currysås
Kokt kyckling med currysås
Kokt kyckling med currysås

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar