Innehåller annonslänkar
En super saftig och smakrik kyckling. Den är dubbel marinerad i citron och rosmarin. Att den är dubbel marinerad gör att Bröstfiléerna blir extra saftiga. Kycklingbröst kan ju annars bli lite torra. Kan ju bara beklaga att jag även denna gången missade att ta en bild på fatet innan gästerna hunnit ta för sig…. hmm receptet är till 10 buffe portiooner. går enkelt att öka. jag gjorde till 30 personer………..
Kycklingbröstfiléer med citron och rosmarin
1 kg kycklingfiléer
2 msk smör
Marinad 1
2 vitlöksklyftor
0,5 dl soja- japansk
0,5 dl honung- flytande
0,5 dl olivolja
Marinad 2
2 vitlöksklyftor
0,5 citron
1 dl olivolja
2 msk honung- flytande
2 msk rosmarin- finhackad
Gör så här:
Marinad 1: Skala och riv vitlöken. Vispa ihop vitlök, soja, honung och olja. Lägg kycklingen i en plastpåse och häll över marinaden. Vänd runt ordentligt och låt marinera i kylen ca 5 timmar.
Sätt ugnen på 200°. Häll av marinaden från kycklingen. Torka filéerna torra med hushållspapper. Stek kycklingfiléerna runtom i smör tills de fått färg. Lägg dem i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 68° innertemperatur, beräkna ca 20 min.
Marinad 2: Skala och riv vitlöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Vispa ihop olja, citronsaft, honung och rosmarin. Blanda i vitlök och citronskal.
Låt kycklingen svalna. Skär den sedan i skivor och lägg på ett fat. Häll över marinad 2 och servera.