Innehåller annonslänkar
En kaka till kaffet kanske kan smaka. En härligt god äpplekaka med smak av mandel kan inte bli fel.
Följ mig gärna på Instagram veronicas_mat

Äppelkaka med mandelmassa
50 g smör
100 g mandelmassa
3 ägg
1 ½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
3–4 äpplen
Gör så här:
Sätt ugnen på175 grader
Smält smöret och låt det svalna. Riv mandelmassan och blanda med äggen ett i taget. Rör ner sockret.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i äggsmeten. Tillsätt mjölk och smör.
Skala och kärna ur och skiva äpplena i tunna klyftor. Lägg hälften av äpplena i botten på en smord och bröad form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Häll en tredjedel av smeten av smeten i formen lägg sen på hälften av de resterande äpplena och sen häll på hälften av smeten. Lägg på resten av äpplena och till sist resten av smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Servera med grädde eller glass.

