Innehåller annonslänkar
Toscakaka är så himla gott tycker jag. En mjuk sött kaka och ett täcke av krispig seg mandel. Det passar ju bra att göra en söndag som denna eller hur?
Innstagram veronicas_mat
Toscakaka
100 g smör
2 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 dl mjölk
Toscaglasyr
100 g smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 g skållad, skalad och hackad sötmandel
Gör så här:
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner mjöl och bakpulver och blanda försiktigt i äggsmeten. Rör sist ner mjölk och smör. Häll smeten i smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Grädda i 175 grader, nedre delen av ugnen i 20 – 25 minuter. Gör under tiden toscasmeten. Blanda alla ingredienser i en kastrull och värm under försiktig omrörning tills allt blandat sig och börjat tjockna. Bred den över kakan och fortsätt grädda i 15 minuter till något hack högre i ugnen.