innehåller annonslänkar
Nu är det pumpornas tid så då ska jag passa på att ge er ett litet recept på en Rostad butternutpumpa med getost.
Här får ni ett recept till på en härligt god pumpa rätt. veronicasmat.se det är ett recept på en Hasselbakspumpa

Men nu till dagens tips. Rostad butternutpumpa med getost.
Följ mig gärna på Instagram instagramveronicas_mat

Rostad butternutpumpa med getost.
1 butternutpumpa, skalad skuren i klyftor
4 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
Salt och peppar
8 färska salviablad
3 kvistar timjan
250 g getost
75 g valnötter, grovt hackade
Sås:
3 dl grekisk yoghurt
2 msk flytande honung
1 msk citronsaft
havssalt
malen svartpeppar
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader (180 grader varmluft).
Lägg butternutpumpan i en ugnsplåt med vitlöksklyftorna. Ringla över oljan och krydda väl. Blanda och rosta i ugnen i 20 minuter. Ta ut och vänd en gång. Lägg på strimlad rödlök smulad fetaost, salvia,timjan och grovhackade valnötter. Sätt in i ugnen ytterligare 20-30 minuter tills det är gyllene och fått fin färg.
Blanda under tiden yoghurt med citronsaft, honung, salt och peppar.
Ta ut pumpan och servera som tillbehör tillsammans med såsen. Eller ät den bara som den är. Jag hade lite kyckling till.



