Innehåller annonslänkar

Börjar det inte bli vår tro. vi går snart in i sista veckan av vinter månaderna. På fredag är det faktiskt 1 mars och det är ju den första vårmånaden. Man märker av att dagarna blir längre och ljusare på eftermiddagarna och man hör fågelkvitter. Det är så skönt och ljuvligt.

Dessa skönheter fick följa med mig hem i går.

Visst är det så att när man börjar köpa tulpaner så får man vårkänslor och ett hopp om värmen.


Sen är det trots allt lite blåsigt och trist väder emellanåt och då är det gott med en värmande soppa. Fransk löksoppa funkar faktiskt som lunch. middag eller som en förrätt. Här är mitt bidrag till denna goda allsidiga soppa. Detta recept är till 2 portioner
Fransk Löksoppa.
1½ skivade gula lök
1 msk smör
5 dl grönsaksbuljong, alt oxbuljong
1 msk färsk timjan eller 1.5 tsk torkad
2 lagerblad
Salt och peppar
2 skivor surdegsbröd
smör
1 dl riven ost, 31% (Jarlsberg)
Gör så här:
Stek löken mjuk i en gryta med smör.
Slå över buljongen och tillsätt timjan, lagerblad, salt och peppar. Koka soppan i 5 min.
Stek under tiden brödskivorna i smör.
Häll upp soppan i ugnsfasta portionsskålar. Lägg på en brödskiva, i varje skål och strö över grovt riven ost.
Sätt skålarna på en plåt och gratinera i 250° med övervärme tills osten smält, 5–10 min.

