
Nu är Halloween över för i år. Men man kan fortfarande äta pumpa. Även om man förknippar pumpa mest med Halloween. Jag gjorde en ugnsbakad pumpa här om dagen. Jag gjorde den inspirerad av hasselbackspotatis och den blev verkligen god. Jag penslade den med ett vitlöks och persiljesmör och på toppen hade jag fetaost och hakade hasselnötter.
Hasselbackspumpa
1 st butternutpumpa
25 g smör
1-2 st vitlöksklyftor
½ dl hakad persilja
½ dl hasselnötter
1 paket fetaost
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skalla och dela pumpan på längden gröp ur kärnorna, skär smala skåror i den, inte helt igenom. Lägg över på en smord eller bakplåtspappers klädd plåt. Smält smöret och blanda i hakad vitlök, persilja salt och peppar. Pensla med ungefär hälften sätt in i ugnen 30 minuter. Pensla i mellan åt. Ta ut och strö över ströbröd, smula över fetaost och grovhackade hasselnötter. Sätt in i ytterligare 15 minuter.




Jag serverade pumpan med en Kyckling i yoghurt marinad
Kyckling i yoghurt marinad
Marinad:
2 dl yoghurt
1 dl olja
1 msk honung
½ st. citron (saften)
1 krm chiliflakes
Salt o peppar
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg i kycklingen. Låt stå i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 45 minuter.
