Korvstroganoff
Korvstroganoff

Korvstroganoff är en väldigt praktisk och snabb middag att ta till till vardags. Korvstroganoff är en återkommande måndags middag här hemma hos oss då jag alltid arbetar länge den dagen.

Jaja egentligen kan mina barn lagga middag……. Ja och det gör de emellan åt. Men middagen på vardagar gör oftast jag och det är faktiskt lite terapi. jag gillar att laga mat. tycker det kan vara avkopplande. lagga mat och en bra ljudbok är väldigt bra.

Ibland fastnar man helt i en bokserie Jag har på 6 veckor lyssnat färdigt på De sju systrarna Av Lucinda Riley. https://se.lucindariley.co.uk/seven-sisters-series/ Ja jag var sen på den bollen…. men det positiva med det var att jag behövde ju inte vänta på någon bok utan bara börja på nästa när den föregående var slut. och vad den fängslade mig. jag som oftast bar lyssnar på ond bråd död. Som nu till exempel lyssnar jag på Sista delen i Läckberg Fexeus trilogi Mirage.

Korvstroganoff

600g falukorv

1 gul lök

1msk smör

3 msk tomatpuré

1 msk senap

3 dl grädde

1 dl Cream fraiche

Salt och peppar

Persilja

Gör så här:

Skär korven i stavar. Skalla och hacka löken.

Stek korven och lök i smöret i ca 5 minuter tills de fått fin färg. Tillsätt tomatpurén och fräs den i 1 minut. Blanda i senap, grädde och Cream fraiche.

Låt sjuda i ca 5 minuter. Smaka av med salta och peppra. Garnera med hackad persilja.

Servera med ris eller potatis.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar