Pasta Kyckling Pomodoro

Pasta Kyckling Pomodoro

Söndags middag och barnen kommer hem. De är ju hos sin pappa varannan helg. alltid skönt när de kommer även om den inte är borta så läge……Men snart är de stora och kommer flytta hemifrån. De är ju 16 och 18 år. och tiden går ju så fort. idag blev det pasta hmmm vi äter mycket pasta vi.

Pasta Kyckling Pomodoro

4 portioner valfri pasta

600g kycklingfilé

400g baby plommontomater

3-4st vitlöksklyftor

1 dl rödvin

1dl pastavatten

1msk kycklingfond

½ kruka basilika

Parmesan

Smör

Salt och peppar

Gör så här:

Koka pasta enligt förpackningen. Stek kycklingen i rikligt med smör salta och peppra. När kycklingen fått fin färg på båda sidor lägg dem på ett fat. Spara stekfettet. Haka vitlök och dela tomaterna. Lägg ner dem i pannan med fettet. Stek i 1-2 minuter tillsätt, vin och sjud i 2 minuter. Tillsätt fond och pasta vatten. Lägg ner kycklingen och låt sjuda tills kycklingen är genomstekt (72 grader). Riv basilika och blanda i. Vänd sedan i pastan och servera med riven parmesan.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar